Zaptec kjøper sveitsisk selskap

Zaptec har signert en intensjonsavtale om å kjøpe sveitsisk selskap for opptil 100 millioner kroner. 

Zaptec noteres på Oslo Børs, Merkur Market. Anders Thingbø, adm direktør Foto: Eivind Yggeseth
Energi

 

Zaptec Charger, et heleid datterselskap av Zaptec, har inngått en intensjonsavtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i det sveitsiske selskapet NovaVolt. Det opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag.

NovaVolt er den eksklusive distributøren av Zaptecs ladesystemer i Sveits og har 7 ansatte, med kontorene i Zürich. Kunder av NovaVolt inkluderer store forsikringsselskaper, banker og pensjonskasser, eiendomseiere, energiselskaper, bilforhandlere og borettslag.

Maks 100 mill. 

Omsetningen til NovaVolt kom på 4,4 millioner sveitsiske franc i 2020, og pr. april 2021 har omsetningen økt med 95 prosent sammenlignet med året før. 

Prisen for sveitserne er 25 millioner kroner pluss 700.000kompensasjonsaksjer i Zaptec, samt en potensiell kontantbasert inntjeningsmekanisme som skal baseres på NovaVolts 2021 EBITDA-resultat. Dette betyr at den potensielle totale verdien blir maksimalt 100 millioner kroner, basert på den nåværende verdien av Zaptec-aksjene.

Planen er å fullføre oppkjøpet i løpet av andre kvartal, etter at due diligence er gjennomført og de nødvendige myndighetsgodkjenningene er på plass. 

ABG Sundal Collier fungerer som finasiell rådgiver for Zaptec.