<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Energiaksjen ned 37 prosent i år: Meglerhus tar grep etter kvartalsrapporten

Fjordkraft-aksjen falt etter kvartalstall onsdag. Nå tar DNB Markets grep og nedgraderer anbefalingen.

Publisert 14. mai 2021 kl. 09.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
SVEKKET TRO: DNB Markets nedgraderer anbefalingen på Fjordkraft. Her ved konsernsjef Rolf Barmen. Foto: Iván Kverme

FKRFT

Fjordkraft-aksjen har fått rundjuling på børs i år og er ned 37,10 prosent, til 52,55 kroner. Onsdag la selskapet frem kvartalstallene som viste en kraftig oppgang i driftsinntektene til 4,06 milliarder kroner, fra 1,31 milliarder i samme periode i fjor. 

Samtidig falt resultatet før skatt til 161 millioner kroner, fra fjorårets 236 millioner. I rapporten peker Fjordkraft på at kvartalet har vært preget av ugunstig markedsdynamikk med betydelig og rask økning i elspotprisene. 

Etter stengetid på Oslo Børs onsdag rykket DNB Markets ut med en analyse, ifølge TDN Direkt, der det nedgraderer anbefalingen på Fjordkraft-aksjen til hold, samtidig som kursmålet nedjusteres til 60 kroner, fra tidligere 75. 

Meglerhuset endrer estimatene med bakgrunn i negative estimatjusteringer, samt dempende kortsiktige utsikter.

Bratt fall

I september i fjor nådde Fjordkraft-aksjen 100 kroner, men den har sakte men sikkert tikket nedover siden den gang, og vaker nå rundt halvparten. En som har vært skeptisk til energiaksjen er SpareBank 1 Markets-analytikeren Øyvind Mossige.

Da kursen nådde toppen i fjor nedgraderte analytikeren fra «kjøp» til «hold», og siden februar i år har han anbefalt sine kunder å selge aksjen.

Alle deler likevel ikke det pessimistiske synet på aksjen og partner Even Krohn-Pettersen i Stavanger Asset Management anbefalte nylig aksjen i et børsintervju med Finansavisen