<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Magnora tar større jafs i solceller

Eierandelen i Evolar økes til over 40 prosent. Og det kan bli mer.

    Publisert 31. mai 2021 kl. 07.47
    Oppdatert 31. mai 2021 klokken 09.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord

     

    Magnora øker eierandelen i solcelleteknologiselskapet Evolar AB til 40,7 prosent, går det frem av en børsmelding.

    Evolars teknologi gjør det mulig for produsenter av solceller, moduler og glass å installere en nøkkelferdig løsning for å celleeffektiviteten betydelig til en begrenset kostnadsøkning.

    Ifølge en oppdatering sendt ut søndag kan Evolars såkalte tandemcelleteknologi Perovskite øke celleeffektiviteten i solceller med 25 prosent sammenlignet med konvensjonelle celler.

    – Perovskite-muligheten representerer et strategisk knekkpunkt for solindustrien, regulære virksomheter og forbrukere, der effektivitetsrater kan gjøre et byks i en tid EU og andre regjeringer krever mer grønn energi, sa Magnora-sjef da selskapet Erik Sneve da selskapet annonserte sin første investering i Evolar 16. november 2021.

    Magnora sikret seg da 28,44 prosent av selskapet. Økningen av eierandelen til 40,7 prosent kommer etter at Evolar har nådd alle milepæler i sin opprinnelige forretningsplan, og er den første av tre opsjoner på å øke eierandelen.

    Når (og hvis) alle opsjoner utøves, vil Magnora eie 63,5 prosent av Evolar AB.