– Vi skal bli verdens fremste på grønn energi innen 2030

Det danske vindselskapet Ørsted skal øke fornybarkapasiteten kraftig frem mot 2030.

STORE PLANER: Mads Nipper, adm. direktør i Ørsted, har store grønne planer fremover.  Foto: Ørsted
Energi

Ørsted avholdt kapitalmarkedsdag i dag, onsdag, og sendte i etterkant ut en pressemelding der det fastslår en ambisjon om å nå 50 gigawatt (GW) med installert fornybarkapasitet innen 2030.

For å nå målet planlegger Ørsted å investere rundt 350 milliarder danske kroner, rundt 478 milliarder norske kroner, i grønn energi i perioden 2020-2027. 

Det tilsvarer en økning på 50 prosent i de årlige gjennomsnittlige investeringene siden forrige kapitalmarkedsdag. 80 prosent av investeringene skal gjøres innen havvind og grønt hydrogen, mens de resterende 20 prosentene skal gå til landbasert vindkraft. 

– Vår ambisjon er å bli verdens fremste selskap på grønn energi innen 2030, sier konsernsjef Mads Nipper i Ørsted i pressemeldingen.

Ørsted legger til grunn at den globale installerte fornybarkapasiteten er ventet å nærmest tredoble seg innen 2030. I den beregningen skal havvind vokse med en faktor på 7, mens fornybare kilder på land skal vokse med en faktor på 2,5-3. Denne veksten ønsker det danske vindselskapet å ta en del av, ifølge meldingen.