Grønn børsfersking gjør sitt første oppkjøp

MPC Energy Solutions har gjort sitt første oppkjøp siden børsnoteringen i januar.

OPPKJØP: MPC Energy Solutions har gjort sitt første oppkjøp siden børsnoteringen.  Foto: MPC
Energi

 

MPC Energy Solutions har signert en oppkjøpsavtale av et kombinert kraft- og varmeanlegg (CHP) i Puerto Rico med en kapasitet på 3,4 megawatt (MW), ifølge en melding fra selskapet. 

Prosjektet skal selge produsert varme og kraft i henhold til en 12-årig avtale til et farmasøytisk selskap. Oppkjøpet MPCs første siden noteringen på Euronext Growth i januar.

Avtalen er underlagt vanlige avslutningsbetingelser og forventes i august 2021. Prosjektet er for tiden under bygging med ventet oppstart i august 2021. Når det er ferdig forventes det å produsere 25.000-30.000 MWh i året, og vil føre til en reduksjon på 100.000 tonn CO2 over den 12-årige kontraktsperioden. 

Investeringen passer svært godt til MPCs strategi om å fokusere på bedriftssektoren som kundebase, og å bygge strategiske partnerskap for akselerere kapitalbruken, ifølge meldingen. 

MPC eier allerede en utviklingsportefølje på 334 MW solcelleprosjekter i Colombia, El Salvador og Jamaica. I tillegg har det bygget en prosjektportefølje på rundt 300 MW i Latin-Amerika og Karibia.

MPC Energy Solutions

  • Leverandør av bærekraftige energiløsninger.
  • Selskapet fokuserer primært på energi med lav karboninfrastruktur, inkludert sol- og vindressurser, og andre hybrid- og energieffektivitetsløsninger.