<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grønn børsfersking gjør sitt første oppkjøp

MPC Energy Solutions har gjort sitt første oppkjøp siden børsnoteringen i januar.

    Publisert 7. juni 2021 kl. 08.25
    Oppdatert 7. juni 2021 klokken 11.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord
    OPPKJØP: MPC Energy Solutions har gjort sitt første oppkjøp siden børsnoteringen.  Foto: MPC

     

    MPC Energy Solutions har signert en oppkjøpsavtale av et kombinert kraft- og varmeanlegg (CHP) i Puerto Rico med en kapasitet på 3,4 megawatt (MW), ifølge en melding fra selskapet. 

    Prosjektet skal selge produsert varme og kraft i henhold til en 12-årig avtale til et farmasøytisk selskap. Oppkjøpet MPCs første siden noteringen på Euronext Growth i januar.

    Avtalen er underlagt vanlige avslutningsbetingelser og forventes i august 2021. Prosjektet er for tiden under bygging med ventet oppstart i august 2021. Når det er ferdig forventes det å produsere 25.000-30.000 MWh i året, og vil føre til en reduksjon på 100.000 tonn CO2 over den 12-årige kontraktsperioden. 

    Investeringen passer svært godt til MPCs strategi om å fokusere på bedriftssektoren som kundebase, og å bygge strategiske partnerskap for akselerere kapitalbruken, ifølge meldingen. 

    MPC eier allerede en utviklingsportefølje på 334 MW solcelleprosjekter i Colombia, El Salvador og Jamaica. I tillegg har det bygget en prosjektportefølje på rundt 300 MW i Latin-Amerika og Karibia.

    MPC Energy Solutions

     
    • Leverandør av bærekraftige energiløsninger.
    • Selskapet fokuserer primært på energi med lav karboninfrastruktur, inkludert sol- og vindressurser, og andre hybrid- og energieffektivitetsløsninger.