Analytiker: – Prisnedgangen vil sannsynligvis være kortvarig

Foto: Ivan Kverme
Energi

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,69 prosent til 70,96 dollar fatet, mens WTI-oljen svekkes 0,61 prosent til 68,78 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 71,52 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Ifølge TDN Direkt er svake importtall for olje fra Kina en årsak til at sentimentet er noe svakere tirsdag ettersom.

– Oppgangen i oljeprisene stoppet opp over natten etter at WTI-oljen testet 70-dollarnivået og Kinas importtall falt til laveste nivå på fem måneder. Svakheten i kinesisk etterspørsel ser ut til å dreie seg om landets private raffinerisektor som foreløpig roer ned på innkjøpene ettersom de jobber med undersøkelser som adresserer strukturell overkapasitet, sier senioranalytiker i Oanda, Edward Moya, i en kommentar.

Det pekes imidlertid på at svakheten i markedet ventes å være midlertidig siden innhentingen i Vesten fortsetter å holde sentimentet oppe.

– Prisnedgangen vil sannsynligvis være kortvarig, siden de fundamentale forholdene for olje ligger godt an. Enn så lenge vil det nok være noen nervøse long-posisjoner i markedet som tar gevinst og dytter markedet ned, sier senioranalytiker i Oanda, Jeffery Halley, ifølge TDN Direkt.