KjøpLogg inn

Equinor selger raffineri i Danmark

Publisert 10. juni 2021 kl. 11.40
Oppdatert 10. juni 2021 klokken 11.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
KONSERNDIREKTØR I EQUINOR: Irene Rummelhoff. Foto: NTB

 

Equinor har nå inngått en avtale med Klesch-gruppen om salg av raffineringsvirksomheten i Danmark, opplyses det i en melding.

Avtalen skal omfatte Equinor Refining Denmark A/S (ERD), som består av Kalundborg-raffineriet og terminalen nordvest på Sjælland, Hedehusene-terminalen nær København, samt tilhørende infrastruktur og industrieiendom.

– Denne transaksjonen støtter Equinors strategi om å fokusere porteføljen rundt kjerneområder. Equinor vil fokusere sin raffinerivirksomhet på Mongstad, der selskapet kan utnytte den integrerte virksomheten til å utvikle porteføljen av lavkarbonprodukter og bidra til Equinors innsats i energiomstillingen, sier konserndirektør for Markedsføring, Midtstrøm og Prosessering i Equinor, Irene Rummelhoff, i en kommentar.

Kalundborg-raffineriet ble kjøpt opp av Equinor i 1986, og kapasiteten ble betydelig økt i 1995. Alegget har i dag en årlig produksjonskapasitet på opptil 5,5 millioner tonn oljeprodukter.