KjøpLogg inn

Pareto og RBC jekker opp kursmålet

Pareto Securities og RBC er uenige i veien videre for Equinor selv om begge meglerhusene jekker opp kursmålet.

Publisert 10. juni 2021 kl. 12.36
Oppdatert 10. juni 2021 klokken 12.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord
DE LÆRDE STRIDES: Pareto Securities frykter kursfall i Equinor mens RBC venter kursoppgang i tiden fremover. Foto: Erlend Kjernli

 

Pareto Securities hever kursmålet på Equinor fra 130 til 150 og gjentar ifølge TDN Finans sin salgsanbefaling på den norske oljegiganten. Tallknuserne ser bedre risk/reward i andre aksjer, og oppjusterer kursmålet som følge av høyere råvarepriser enn ventet. 

Samtidig har RBC valgt å heve kursmålet på Equinor fra 230 til 260 kroner, ifølge Reuters.

Equinor-aksjen omsettes for 189,76 kroner, ned 0,7 prosent.

Torsdag har det blitt kjent at Equinor har inngått en avtale med Klesch-gruppen om salg av raffineringsvirksomheten i Danmark. Avtalen skal omfatte Equinor Refining Denmark A/S (ERD), som består av Kalundborg-raffineriet og terminalen nordvest på Sjælland, Hedehusene-terminalen nær København, samt tilhørende infrastruktur og industrieiendom.

Equinor melder også at selskapet har avsluttet boring av undersøkelsesbrønnene 35/11-25 S og 35/11-25 A rundt 7 kilometer vest for Fram-feltet i nordlige Nordsjøen og 125 kilometer nordvest for Bergen. Brønnene var tørre.