<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vindrakett øker andel i norsk vindprosjekt

Magnora øker andelen i prosjektet i Agder.

Publisert 11. juni 2021 kl. 15.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
ØKER: Magnora øker andelen i vindprosjektet i Birkenes kommune. Bildet er fra Sverige.  Foto: Dreamstime

 

Magnora utvider samarbeidet med RWE Renewables om vindprosjekt i Birkenes kommune.

I den nye avtalen økes Magnoras eierandel til en 49 prosent andel i prosjektet. Tidligere var eierandelen på 34 prosent, og da nyheten slapp steg aksjen hele 30 prosent

– Vi har allerede startet dialog med det lokale næringslivet for å sikre at eksisterende og kommende hjørnesteinsbedrifter nær Birkenes kommune får gode levevilkår og ekspansjonsmuligheter støttet av lokal fornybar energi, sier Torstein Sanness, arbeidende styreleder i Magnora.

RWE Renewables søkte tilbake i februar Olje- og energidepartementet om utsatt frist for idriftsettelse. Magnoras deltakelse i prosjektet forutsetter godkjenning av denne fristforlengelsen.

Oddeheia og Bjelkeberg landvindprosjektet vil potensielt få en installert kapasitet på opptil 98 MW når det er ferdig, går det frem av meldingen.

Magnora-aksjen har lagt et sterkt år bak seg, men har ikke gjort det like skarpt siden nyttår. Siste 12 måneder er aksjen opp nær 180 prosent, mens den siden nyttår er ned 20 prosent. I dag stiger aksjen 4,3 prosent etter nyheten om økt andel i vindprosjektet.