<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker-selskap danner havvind-konsortium med to storspillere

bp går sammen med Aker Offshore Wind og Statkraft i et havvind-konsortium.

Publisert 14. juni 2021 kl. 08.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
SKAL SATSE: bp, Statkraft og Aker Offshore Wind skal satser på vindkraftsamarbeid.  Foto: Statkraft

AOW   

Energiselskapet bp har besluttet å bli med Aker Offshore Wind og Statkraft i et konsortium som vil søke konsesjon for utvikling av havvind i Norge, ifølge en melding fra selskapene. 

De tre partene skal eie en tredjedel hver i det nye samarbeidet og de vil aktivt søke konsesjon for å utvikle havvind i lisensområdet Sørlige Nordsjø II (SN2).

Den gunstige plasseringen av SN2 gjør det mulig å levere kraft til flere omkringliggende markeder, og partnerne ser også på mulighetene for å levere fornybar kraft til elektrifisering av olje- og gassinstallasjoner. Konsortiet vil jobbe med lokale leverandører, bygge opp norsk industrikompetanse innen havvind og bidra til verdiskaping i det nordiske og europeiske kraftmarkedet, ifølge meldingen. 

– Vi ser frem til å samarbeide med Statkraft og bp for ytterligere å utvikle norsk havvindnæring, sier Kristian Røkke, styreleder i Aker Offshore Wind og konsernsjef i Aker Horizons.

Partene dekker også hele verdikjeden fra prosjektutvikling til produksjon og levering av havbasert energi til markedet.

Energisamarbeidet mellom Norge og Storbritannia vil også styrkes ytterligere med bp på laget. Selskapet har eierandeler i britisk og amerikansk havvind og mangeårig erfaring med vindkraft på land i USA.