Christen Sveaas dumper alt i vindaksje for 100 mill.

Christen Sveaas' investeringsselskap Kistefos selger alt i vindaksjen Magnora.

SELGER: Christen Sveaas selger alt i Magnora. Foto: Per Martin Norli
Energi

 

Gjennom sitt selskap Kistefos har Christen Sveaas nå solgt alle aksjene han eide i vindaksjen Magnora.

Sveaas eide nær 5,6 millioner aksjer i selskapet, tilsvarende 9,7 prosent av utestående aksjer. Aksjene ble solgt til kurs 18 kroner, mens aksjen blir omsatt for 21,10 kroner pr. aksje på Oslo Børs før handelen er gjenopptatt.

Aksjene ble følgelig solgt for totalt 100 millioner kroner.

Magnora

  • Magnoras virksomhet består i å levere produkter og tjenester til energiindustrien, samt aktiviteter i tilknytning til dette. Selskapet kan også investere i andre selskaper
  • Selskapet har investert stort i vind- og solenergi den siste tiden
  • Har hovedkontor i Oslo, og adm. direktør er Erik Sneve.

Handelen i aksjen har vært pauset siden børsen åpnet i påvente av utfallet av salget, men starter opp igjen klokken 10.10, ifølge børsmeldingen. 

Kjøp og salg av aksjen startet imidlertid ikke før 10.18, og aksjen stupte fra start. I skrivende stund er aksjen ned 14,4 prosent, ned til 18,08 kroner – like over Sveaas' salgskurs.

Nyheten om at Sveaas ønsket å selge alle sine aksjer ble sluppet etter børsen stengte i går. Etter salget eier Sveaas ingen aksjer i Magnora. 

Administrerende direktør Erik Sneve i Magnora har samtidig kjøpt 50.000 aksjer i selskapet til kurs 18 kroner pr. aksje. Det fremgår av en separat børsmelding onsdag.

Etter kjøpet eier Sneve direkte og indirekte 717.319 aksjer i Magnora, og 550.000 aksjeopsjoner.

Magnora-aksjen har gjort det svakt, som store deler av fornybar- og tech-sektoren, de siste månedene. Siden nyttår er aksjen ned 23 prosent, men siste 12 måneder er den opp hele 177 prosent.