<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nel blir med tungvektere i hydrogen-initiativ

Hydrogenselskapet Nel skal være med å utvikle et hydrogenanlegg med fire tungvektere.

Publisert 22. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
AVTALE: Nel og adm. direktør Jon André Løkke har sikret en stor anleggsavtale.  Foto: Ivan Kverme

 

Nel har inngått et samarbeid om å utvikle et fossilfritt hydrogenanlegg i Hofors, Sverige, sammen med partnerne Ovako, Volvo, Hitachi ABB og H2 Green Steel, ifølge en melding fra selskapet. 

Omdannelsen til grønt hydrogen i produksjonsprosessen vil redusere CO2-utslipp fra anlegget med 50 prosent fra dagens nivå, med muligheter for fremtidig utvikling av hydrogeninfrastruktur for transport.

«Grønt hydrogen har egenskaper for å redusere CO2-utslipp fra stålvalsing og fresing, og dette vil være det første prosjektet i verden som varmer stålet med hydrogen før rulling», sier Jon André Løkke, adm. direktør i Nel i meldingen. 

Initiativet vil fokusere på å utvikle et fossilfritt produksjonsanlegg for stål, der hensikten er å ta det første skrittet mot å skape et fremtidig hydrogen infrastruktur for transportsektoren. 

Investeringen på 180 millioner svenske kroner støttes av det svenske energibyrået via Industriklivet-initiativet.

Mandag rykket Berenberg ut med en kjøpsanbefaling på Nel-aksjen, og investeringsbanken ser en oppside på 70,4 prosent i hydrogenselskapet.