<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker BP melder om et lite funn i Barentshavet

Funnet ansees ikke å være økonomisk lønnsomt pr. i dag.

Publisert 20. juli 2021
Oppdatert 20. juli 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik i midten av bildet. Foto: Iván Kverme

  -    

Aker BP, operatør for utvinningstillatelse 858, har avsluttet boring av undersøkelsesbrønn 7234/6-1. Brønnen er boret om lag 160 kilometer sør for gassfunnet 7435/12-1 (Korpfjell) i østlig del av Barentshavet og 290 kilometer nordøst for Vardø. 

I en melding fra Oljedirektoratet fremgår det at brønnen traff på en gasskolonne på totalt 57 meter i Ørnformasjonen, hvorav 26 meter i karbonatbergarter (dolomitt) med dårlig til moderat reservoarkvalitet. Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 1,6 og 2,1 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter utvinnbart.

«Funnet ansees ikke å være økonomisk lønnsomt pr. i dag, men rettighetshaverne vil vurdere funnet sammen med gjenværende prospekter i utvinningstillatelsen», skriver Oljedirektoratet.

Havdypet er 247 meter. Brønnen er permanent plugget og forlatt.

Aker BP har en eierandel på 40 prosent i lisens 858, mens Lukoil, Petoro og Equinor har en eierandel på 20 prosent hver.

Aker BP

  • Oljeselskap med leting, utbygging og produksjon på norsk kontinentalsokkel, og et resultat av fusjonen mellom BP Norge og Det norske oljeselskap høsten 2016. 
  • Adm. direktør er Karl Johnny Hersvik, som tiltrådte mai 2014. 
  • Største aksjonær er Kjell Inge Røkke gjennom Aker Kværner Holding og Aker.