<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dobling

Produksjonen falt, men inntektene mer enn doblet seg for Questerre i andre kvartal. Selskapet øyner boring av nye brønner.

Publisert 12. aug. 2021 kl. 07.17
Oppdatert 12. aug. 2021 klokken 12.45
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
LA FREM TALL: Toppsjef Michael Binnion i Questerre. Foto: Iván Kverme

 

Produksjonen i Questerre har falt av naturlige årsaker det siste året siden ingen nye brønner har blitt boret på Kakwa-feltet siden januar i fjor, men produksjonsfallet ble mer enn kompensert for av høyere olje- og gasspriser i regnskapet for andre kvartal. 

Effekten ble at inntektene doblet seg – og vel så det – til 7,1 millioner canadiske dollar fra 3,4 millioner canadiske dollar i andre kvartal i fjor.

Snittproduksjonen gikk fra 2.058 fat oljeekvivalenter pr. dag i andre kvartal i fjor til 1.479 fat pr. dag i samme periode i år. Realiserte priser gikk fra 18,20 til 52,72 dollar pr. fat.

Resultatet etter skatt ble snudd fra minus 2,7 canadiske dollar til et enda større overskudd i årets andre kvartal.

Questerre har benyttet prisoppgangen til å redusere nettogjelden, som nå er på mindre enn 2 millioner canadiske dollar – ned fra rundt 8 millioner dollar ved årsskiftet.

«Hvis prisene holder seg sterke, kan vi se ytterligere boring på Kakwa sent i høst eller tidlig i vinter», heter det i rapporten. Selskapet er optimistiske til at rallyet – særlig i gassprisene – vil holde seg fremover.

Rapporten her. 

Questerre Energy Corporation

 
(Mill. CAD) 2. kv./21 2. kv./20
Driftsinntekter 7,1 3,4
Resultat etter skatt 2,9 (2,7)

Questerre Energy Corporation

 
  • Kanadisk olje- og gasselskap som driver med anskaffelse, utforskning og utvikling av olje- og gassprosjekter. 
  • Selskapet drifter ikke-konvensjonelle prosjekter som skiferolje og gass. 
  • Adm. direktør er Michael Binnion og hovedkontoret ligger i Calgary, Canada.