<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ferskt børsnotert ESG-selskap investerer tungt i elbilbatteriproduksjon

Carbon Transition har investert 15 millioner i britisk batteriproduksjonsselskap. 

    Publisert 31. aug. 2021 kl. 09.25
    Oppdatert 31. aug. 2021 klokken 09.39
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 274 ord
    INVESTERER: Carbon Transition investerer i batteriproduksjon.  Foto: Bloomberg

    CARBN

    Det grønne investeringsselskapet Carbon Transition har nylig lagt om sin strategi og annonserer nå sin andre investering etter strategiendringen tidligere annonsert.

    Energiselskapet har nå investert 1,7 millioner dollar – nær 15 millioner kroner – i britiske Power by Britishvolt, med opsjon på dobling av investeringen til samme kurs.

    Opsjonen må gjennomføres i forbindelse med en ny emisjon.

    Britishvolt arbeider med battericelleproduksjon og har nylig inngått avtale med sveitsiske Glencore om ansvarlig utvunnet kobolt – en nøkkelingrediens i batterier til elbiler. 

    Carbon Transition

     
    • Børsnotert investeringsselskap som investerer i selskaper og teknologier med fokus på «energy transition» og som bidrar til betydelig reduksjon av karbonutslipp.
    • Fokuserer mot å investere i selskap som har et kortsiktig mål om børsnotering, eller i selskap i det de børsnoteres, for på den måten bli et selskap som skaper interessante investeringsmuligheter for den brede basen av investorer med fokus på børsnoterte selskaper.
    • Målet vil være å investere i en portefølje av selskaper med fokus på vinnende teknologier som har betydelig potensiale for inntekstvekst innenfor store og etablerte globale markeder.
    • Adm. direktør er Rønny Bøhn.

    Selskapet vil gå på børs i overskuelig fremtid.

    – Investeringen er neste steg i vår nye energistrategi. Britishvolt er eksepsjonelt godt posisjonert til å ta store markedsandeler i europeisk og nord-amerikansk litium-ionbatteri-markedet, sier Ronny Bøhn, konsernsjef i Carbon Transition.

    Investorene responderte først med å sende Carbon Transition-aksjen ned 4,7 prosent fra start på Oslo Børs, men aksjen er nå opp 1 prosent. 

    Hittil i år er aksjen ned 76 prosent. Det var imidlertid da selskapet fremdeles het Axxis Geo Solutions og drev med seismikk. Siden strategiendringen 7. juli er aksjen opp 3,6 prosent.