<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ett skritt nærmere oppstart i El Salvador

MPC Energy Solutions har valgt entreprenør til utbyggingen av solparker i El Salvador. Anleggene ventes å produsere fra neste år, og tilføre selskapet minst 30 millioner i året.

    Publisert 2. sep. 2021 kl. 15.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 137 ord
    STRAKS BYGGESTART: MPC Energy Solutions bygger solparker i El Salvador. Foto: MPC Energy Solutions

     

    MPC Energy Solutions har valgt Isotron, en del av den spanske Isastur-gruppen, som entreprenør til byggingen av solanleggene Santa Rosa og Villa Sol i El Salvador.

    Anleggene vil ha en samlet kapasitet på 21,07 megawatt. De koster 26 millioner dollar, hvorav 75 prosent finansieres med en prosjektfinansieringsfasilitet.

    Byggingen starter nå i september, så snart prosjektfinansieringen er i boks.

    Solanleggene vil være heleid av MPC Energy Solutions. Prosjektet er det første av egne utviklingsprosjekter selskapet starter opp.

    Selskapet har sikret en 20-årig avtale med det amerikanske energiselskapet AES' lokale datterselskap CAESS for kjøp av energi fra anleggene.

    Kraftproduksjonen ventes å være i gang neste år. Den estimeres å nå nær 43 gigawattimer pr. år, og MPC Energy Solutions regner med årlige inntekter på minst 3,5 millioner dollar fra anleggene.

    Det tilsvarer drøyt 30 millioner kroner etter dagens vekslingskurs.