Meglerhus om energiaksje: – Vi ville tatt gevinst

Meglerhuset SEB Equities justerer ned anbefalingen til Bonheur-aksjen til «hold», men skrur samtidig opp kursmålet med 21 kroner. 

Publisert 15. sep. 2021 kl. 09.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 239 ord
GEVINST: SEB Equities mener man bør ta gevinst i Bonheur. Her ved adm. direktør Anette Olsen. Foto: Iván Kverme

 

Bonheur-aksjen er opp 29,96 prosent så langt i år, til 314,5 kroner, i tillegg til at selskapet har delt ut et utbytte på 4 kroner pr. aksje. 

Anette S. Olsen og resten av Fred. Olsen-familien eier nær 50 prosent av aksjene i selskapet gjennom Fred. Olsen-selskapene Invento og Quatro, og de har tjent rått på aksjen de siste tre månedene

ABG Sundal Colliers analysesjef, John Olaisen, er også begeistret for utviklingen.

– Alt går bedre for Bonheur nå, har analysesjefen uttalt til Finansavisen og peker både på vindkraftdelen og cruisevirksomheten.

Bonheur

  • Investeringsselskap innen fornybar energi, shipping, havvind og cruise, både gjennom heleide datterselskaper og andre investeringer. 
  • Adm. direktør er Anette S. Olsen. Fikk nåværende selskapsform etter at Ganger Rolf ble fusjonert inn i selskapet mai 2016. 
  • Gjorde sine første investeringer i havvind i 1996. 
  • Største aksjonær er Fred. Olsen-familien gjennom selskapene Invento og Quatro.

Ville tatt gevinst

I en fersk analyse endrer SEB kursmålet og anbefalingen. 

«Stigende naturgasspriser korrelerer med stigende elektrisitetspriser», står det i starten av analysen, og meglerhuset oppjusterer prisantagelsene på britisk elektrisitet for å reflektere nåværende forward-kurver, ifølge TDN Direkt. 

Det medfører at SEB skrur opp kursmålet til 321 kroner, fra tidligere 300. 

Samtidig nedjusteres anbefalingen til «hold» fra «kjøp», fordi meglerhuset mener tiden er inne for å ta gevinst. 

«Til tross for at vi ser god støtte i vårt reviderte SOTP-kursmål på 321 kroner, finner verken vi eller forward-markedet de nåværende elektrisitetsprisene bærekraftige. Vi ville tatt gevinst, og kutter dermed vår anbefaling fra kjøp til hold», skriver SEB i analysen.