<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker Clean Hydrogen-sjefen: – Vi nærmer oss sluttfasen nå

Hegra-prosjektet til Aker Clean Hydrogen utvikler seg i henhold til planen.

Publisert 16. sep. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
PLAN: Hegra-prosjektet utvikler seg i henhold til planen og mulighetsstudien for prosjektet nærmer seg sluttfasen, ifølge Knut Nyborg, adm. direktør Aker Clean Hydrogen.  Foto: Aker Horizons

ACH

Hegra-prosjektet utvikler seg i henhold til planen, og Aker Clean Hydrogen sier at mulighetsstudien for prosjektet nå nærmer seg sluttfasen. Det fremkommer av adm. direktør i Aker Clean Hydrogen, Knut Nyborg, i forbindelse med energikonferansen til Pareto Securities onsdag ettermiddag.

– Jeg kom fra styremøte i Hegra nå, og vi jobber nå med å sette opp det permanente Hegra-teamet for fasen fremover. Vi er godt i gang med mulighetsstudien, hvor vi nærmer oss sluttfasen nå, og er nok ferdig med denne mot slutten av året, sier Nyborg til TDN Direkt.

Neste steg vil deretter bli å kvalitetssikre resultatene, hvilket Nyborg venter at Hegra vil bruke «litt tid» på.-Mer detaljer må imidlertid komme direkte fra prosjektteamet, sier han.

Nyborg er imidlertid klar på at prosjektet utvikler seg i henhold til planen, og for å nå målet om ferdigstillelse i løpet av 2026.

Hva gjelder den seneste tiden har den gått med til å jobbe opp mot myndighetene i landet.

– Vi jobber tett mot myndighetene. Vi har hatt tette og gode dialoger med alle partiene den seneste tiden. Det er en viktig del av fortsettelsen, fordi vi er avhengige av subsidier og rammevilkår, sier Nyborg.

Han understreker at prosjektet nå er i ferd med å modnes, og at det i stor grad jobbes med å få markedet til Hegras grønne ammoniakksertifikater til å fungere.

– De grønne ammoniakksertifikatene er nok nøkkelen for å få til dette, sier han.