Arctic Securities roper kjøp – energiaksje suser til værs

Arctic Securities rykker ut med en kjøpsanbefaling på Hynion. Aksjen stiger hele 9 prosent.

Publisert 21. sep. 2021 kl. 10.10
Oppdatert 21. sep. 2021 klokken 10.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
KJØP: Arctic Securities anbefaler kjøp av aksjer i Hynion, her representert ved adm. direktør Ulf Hafseld. Foto: Eivind Yggeseth

 

Arctic Securities tar opp dekning på Hynion, et selskap som har meldt seg på i kampen om å avkarbonisere transportsektoren. Ifølge TDN Direkt har det resultert i en kjøpsanbefaling og et kursmål på 5,5 kroner.

Hynion sikter mot å operere 100 fyllestasjoner for hydrogen innen 2030, og jobber langs hele verdikjeden for å drive FCEV-adopsjon (Fuel Cell Electric Vehicles, også kjent som drivstoffcellekjøretøy, red. anm.). Selskapet opererer to stasjoner i Norge og Sverige og ledelsen har kommunisert at flere vil være operative innen andre halvår 2021.

Infrastrukturutfordringer

Ifølge TDN Direkt skriver Arctic Securities i analysen at det er infrastrukturutfordringer som kommer til å prege kappløpet mellom batterier og brenselsceller i tiden fremover. Samtidig understreker tallknuserne at avkarbonisering av transportsektoren står høyt på den politiske agendaen om dagen.

Mandag ble det kjent at Hynion har inngått avtale med taxiselskapet Viggo om fylling av drivstoff for selskapets flåte av hydrogentaxier. Flåten skal bygges opp med Toyotas nye hydrogenbil Mirai.

Tirsdag formiddag omsettes aksjen for 4,14 kroner, opp 9,0 prosent.

Hynion

  • Hynion bygger og driver hydrogenstasjoner i og rundt de største byene i Skandinavia. 
  • Selskapet bygger på erfaringer fra de siste 20 årene, blant annet med verdensledende prosjekter som HyNor, CUTE, Utsira vind/hydrogen, CEP Berlin, SHHP, NewBusFuel og H2ME. 
  • Adm. direktør i Norge er Ulf Hafseld.