<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor utsetter havvind-søknader

Equinor har besluttet å utsette søknader for havvind i Storbritannia til 2022.

Publisert 5. okt. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
UTSETTER: Equinor utsetter havvindsøknader.  Foto: Equinor

 

På vegne av Sheringham Shoal Extension og Dudgeon Extension-partnerskapene har Equinor tatt avgjørelsen om å utvide før-søknadsperioden for begge prosjekter, for å gi mer tid til ytterligere analyse og utviklingsforslag, ifølge en melding fra selskapet. 

Equinor skulle etter den opprinnelige planen sende inn DCO-søknaden (Development Consent Order) innen slutten av 2021, men har nå intensjon om å sende inn søknaden til PINS (Planning Inspectorate) innen sommeren 2022.

– Gjennom utviklingen av vindparkene har vi presentert teknisk- og miljømessig informasjon mens planene har blitt raffinert, og vært i tett dialog med nøkkelinteressenter som naturvernorganisasjoner i tillegg til lokalsamfunnet og interesserte parter, sier prosjektdirektør for SEP og DEP Kari-Hege Mørk i Equinor.

– Vi har tatt beslutningen om å gjøre ytterligere analyser av sjøfuglarter og videre utvikle forslag, i tilfelle miljøreduserende og ornitologiske kompenserende tiltak er påkrevd i samsvar med BEIS' nye krav. Vi er sikre på at denne ekstra tiden vil tillate oss å ta hensyn til grundige tilbakemeldinger på forslagene våre. Det gir oss også mer tid til å engasjere oss i lokalsamfunnet, og nå som restriksjonene er opphevet, har vi tenkt å bruke tiden til å besøke lokalsamfunn personlig, legger hun til.