– Oljeprisene vil holde seg på en bullish trend

Publisert 14. okt. 2021 kl. 08.40
Oppdatert 14. okt. 2021 klokken 08.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord
Foto: Bloomberg

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,50 prosent til 83,80 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,43 prosent til 80,38 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 82,86 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

– Generelt er det fortsatt optimisme rundt oljeprisene mens markedet ser mot den kommende vintersesongen for mer etterspørsel. Kortsiktige katalysatorer kan inkludere en pause i dollar-rallyet, som falt tilbake fra høyeste notering på ett år i går, samtidig som markedene fortsetter å vurdere påvirkningen fra sluttbrukere som bytter til oljeprodukter på grunn av de høye gassprisene, sier strateg i IG Markets, Yeap Jun Rong, ifølge TDN Direkt.

Tall fra American Petroleum Institute (API) viste en oppgang i amerikanske oljelagre i forrige uke på 5,2 millioner fat. Bensinlagrene falt med 4,6 millioner fat.

Oljeprisene støttes ifølge TDN Direkt av lagertrekket i bensinlagrene, som var større enn hva analytikerne hadde ventet ifølge en undersøkelse gjort av nyhetsbyrået.

– Et større enn ventet fall i amerikanske bensin- og destillatlagre førte til nye kjøp. Med Opec+ som holder seg til den opprinnelige avtalen om gradvis produksjonsøkning samt at enkelte Opec-land ikke klarer å nå sine produksjonskvoter så vil tilbudet forbli stramt og oljeprisene vil holde seg på en bullish trend frem til neste møte i Opec+, sier analysesjef Kazuhiko Saito i Fujitomi Securities, ifølge nyhetsbyrået.

Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, jekker nå opp sine oljeprisanslag. De spår at Brent-prisen vil holde seg nær nåværende nivåer for resten av 2021.