<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdens største flytende havvindpark er i drift

Kincardine Offshore Windfarm er i full drift 15 kilometer utenfor kysten av Aberdeenshire, og gir strøm til 50.000 skotske husholdninger.

    Publisert 20. okt. 2021 kl. 12.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    HAVVIND: Verdens største havvindpark utenfor kysten av Aberdeenshire er operativ. Foto: Cobra Group

    Verdens største flytende havvindpark er nå i full drift 15 kilometer utenfor kysten av Aberdeenshire, og leverer elektrisitet til skotske husholdninger, ifølge en melding fra Principle Power.

    Kincardine Offshore Windfarm, som prosjektet heter, er på totalt 50 megawatt (MW) og består av fem Vestas V164-9.5 MW-turbiner og en V80-2 MW-turbin. Hver av turbinene er installert på en flytende installasjon fra Principle Power.

    Kincardine-prosjektet ble etablert tilbake i 2014 av Allan MacAskill og Lord Nicol Stephen, som begge er blitt direktører i Flotation Energy. I 2016 ble spanske Cobra Group hovedeier i Kincardine Offshore Windfarm.

    Cobra Wind, et datterselskap av Cobra Group, har vært ansvarlige for å levere prosjektet, inkludert ingeniørarbeid, konstruksjon, installasjon og igangsetting.

    I DRIFT: Verdens største havvindpark produserer elektrisitet til skotske husholdninger. Foto: Cobra Group

    Enorme turbiner

    I tillegg til å være den største flytende havvindparken i verden, består parken av de største høykapasitets-turbinene som noen gang er installert på flytende plattformer. 

    Totalt skal Kincardine generere mer enn 200 GWh med grønn energi i løpet av et år, som er nok fornybar energi til mer enn 50.000 skotske husholdninger. 

    Kincardine Floating Offshore Wind

     
    • Utvikler er Kincardine Offshore Windfarm, som ble etablert i 2014. 
    • Turbinene består av fem Vestas V164-9.5 MW-turbiner og en V80-2 MW-turbin.
    • Prosjektkapasitet på 50 MW.
    • Installasjonene står 15 kilometer ute i havet. 
    • Forventet levetid er 25 år.