<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Reagerer på potensielt forbud mot hydrokarboner

Administrerende direktør i Questerre Energy Michael Binnion uttaler seg onsdag kveld om det potensielle forbudet mot hydrokarboner i Quebec.

    Publisert 20. okt. 2021 kl. 21.18
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 298 ord
    FORBUD: Administrerende direktør i Questerre Energy Michael Binnion reagerer på et potensielt forbud mot hydrokarboner i Quebec. Foto: Foto: Iván Kverme

    Binnion skriver at han ofte mimrer tilbake i tiden da han var for første gang var med å oppdage petroleum i Quebec på midten av 2000-tallet. Han mener at oppdagelsen ga han et bilde av byens ambisjoner om å gjøre Quebec klimanøyralt.

    – Jeg møtte lederne av diverse miljøorganisasjoner for å forklare fordelene med funnet, og jeg ble overrasket av hvor mye de visste fra før. Jeg ble fortalt at det ikke hjalp å kutte utslipp utenfor byen, og dette overrasket meg. De så reaksjonen min, og sa videre at jeg som forretningsmann fremla pragmatiske måter å redusere utslipp, men at de var idealister og ikke tolererte annet enn nullutslipp innen 2050. 

    Han mener at dette møtet bidro til å sette kursen for selskapet mot det som virket som en umulig oppgave, å produsere naturgass med null utslipp.

    Karbonteknologi

    Binnion mener at arbeidet mot dette målet ledet dem inn på karbonteknologi. Han beskriver dette som fremtiden i energisektoren, der en kan bruke karbondioksid til å produsere industrielle og teknologiske produkter. 

    Organisasjoner, bønder, byer og Canadas urbefolkning er interesserte i å jobbe med oss. Generelt ønsker selskaper energi som er billigere og mer bærekraftig, skriver Binnion.

    Han mener videre at det er skuffende at etter å ha jobbet mot et nullutslippsmål i mer enn ti år å høre at myndighetene vurderer et formelt forbud mot hydrokarboner. Dette fremgikk av en tale fra parlamentet tidligere denne uken.

    – Uavhengig av talen er vår tilnærming uendret. Vi jobber i Quebec med en idé om at vi kan bidra til en positiv forskjell for miljøet, og vi stoler på at myndighetene holder seg til internasjonale normer. Vi er engasjert i å jobbe med myndighetene og mennesker i regionene, uavhengig av hva den endelige avgjørelsen blir, avslutter Binnion.