KjøpLogg inn

Vurderer å delta i norsk lisensauksjon

Havvindselskapet BW Ideol har tapt 11,8 millioner euro i løpet av årets ni første måneder, nå forberedes anbud i Norge, Frankrike og California. 

Publisert 16. nov. 2021 kl. 13.51
Oppdatert 16. nov. 2021 klokken 15.52
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 308 ord
LA FREM TALL: BW Ideol satser på flytende havvind.  Foto: BW IDEOL

 

BW Ideol hadde driftsinntekter på 1,3 millioner euro i tredje kvartal, hvorav 800.000 kom fra design- og ingeniørtjenester i Frankrike og Japan, fremgår det av en kvartalsoppdatering tirsdag ettermiddag. 

BW Ideol satser både på å levere fundamenter til flytende vindmøller, og å være med på å utvikle og drifte store utbyggingsprosjekter.

Driftsinntektene hittil i år beløper seg dermed til 2,4 millioner euro hvor design- og ingeniørarbeid bidrar med 1,5 millioner. 

BW Ideol

  • Et resultat av BW Offshores havvindsatsing og det franske selskapet Ideol.
  • Har en egenutviklet og patentert teknologi for et flytende element som offshore vindmøller installeres på.
  • Har ambisjon om å utvikle flytende havvindprosjekter sammen med energiselskaper og være eier og operatør av vindfarmer.

Driftsresultatet så langt i år ligger på minus 11 millioner euro, resultat før skatt pr. tredje kvartal er på minus 11,8 millioner euro. 

Kontantbeholdningen var ved utgangen av kvartalet på 38,5 millioner euro. 

Vurderer norsk anbud

– Vi utvikler oss som planlagt i et marked med økende aktivitet og pipeline, sier adm. direktør Paul Dupin de la Guérivière i en kommentar. 

Under presentasjonen onsdag ettermiddag bekrefter de la Guérivière at selskapet vurderer å delta i auksjonen av havvindlisenser på norsk sokkel som er ventet å finne sted neste år. 

– Vi vurderer å delta i auksjonen på utbyggersiden, men ingenting er bestemt ennå, understreket BW Ideol-sjefen 

I løpet av kvartalet har selskapet levert søknader til det skotske vindprogrammet Scotwind på til sammen 2,1 gigawatt, og sikret seg eksklusiv tilgang til den skotske kjempehavnen Ardesier for produksjon av flytere av betong. 

 I Frankrike er det inngått et partnerskap med EDF Renewables og Maple Power for å levere anbud på landets første flytende havvindprosjekt i kommersiell skala utenfor kysten av Bretagne. 

Siden BW Ideol ble notert på Euronext Growth 18. mars i år har aksjekursen beveget seg i én retning; rett ned. Mens noteringskursen var på 47 kroner for åtte måneder siden, handles havvindaksjen i 15.30-tiden tirsdag ettermiddag for 27,90 kroner.