<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Byggestart på USAs første havvindpark

USAs første fullskala vindpark bygges utenfor Martha's Vineyard. 

    Publisert 19. nov. 2021 kl. 15.05
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 122 ord
    BYGGESTARTUSA får sin første fullskala havvindpark utenfor det populære feriestedet Martha's Vineyard. Illustrasjonsfoto: Dreamstime

    Torsdag var det byggestart på Vineyward Wind 1, USAs første havvindpark i kommersiell skala, som bygges av joint venture-selskapet Vineyard Winds. 

    Vineyard Winds  eies 50/50 av den danske  investeringsselskapet Copenhagen Infrastructure Partners og Avangrid Renewables. Avangrid er et datterselskap av den spanske energigiganten Iberdrola.

    Parken, som ligger utenfor Martha's Vineyard, nær Cape Cod i Massachusetts, vil bestå av 65 13 megawatt vindturbiner produsert av GE, og vil kunne produsere strøm til 400.000 hjem og foretak i delstaten.

    Parken er ventet å kunne starte produksjon i 2023.  I september leverte utbyggerne konsesjonssøknad på ytterligere to felt nær den første parken.

    Iberdrola har også vist interesse for å bygge ut havvind i norsk farvann, i partnerskap med franske TotalEnergies og Norsk Havvind.