<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nel landet ny kontrakt

Stålprodusent har lagt inn ordre på rundt 11 millioner euro.

    Publisert 25. nov. 2021 kl. 09.08
    Oppdatert 25. nov. 2021 klokken 09.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 142 ord
    KONTRAKTSNYHET: Fra Nel og konsernsjef Jon André Løkke. Foto: Iván Kverme

     

    Nel Hydrogen Electrolyser har mottatt kjøpsordre på en 20 MW alkalisk elektrolysør fra Ovako, en ledende europeisk produsent av konstruksjonsstål, går det frem av en børsmelding torsdag. 

    Kontraktssummen er på rundt 11 millioner euro og utstyret ventes å bli levert ved utgangen av 2022, med oppstart av hydrogenproduksjon i 2023. 

    Elektrolysøren skal installeres ved Ovakos eksisterende anlegg i Hofors i Sverige, hvor det fossilfrie hydrogenet skal erstatte bruken av propangass. 

    – Vi ser frem til å samarbeide med Ovako og deres partnere for å videreutvikle fossilfri stålproduksjon på alle steder hvor dette vil være aktuelt, sier konsernsjef Jon André Løkke i en kommentar. 

    I dagens kunngjøring viser Nel også til en melding fra 22. juni i år, hvor det ble opplyst at Nel hadde inngått en samarbeid for en fossilfri hydrogenfasilitet i Hofors sammen med partnerne Ovako, Volvo, Hitachi ABB Power Grids, og H2 Green Steel.