<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har aldri generert mer penger

Zenith Energy kan vise til en sterk vekst i første halvår i år, og har aldri hatt større inntekter. 

    Publisert 1. des. 2021 kl. 09.33
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 258 ord
    FORNØYD: Adm. direktør Andrea Cattaneo i Zenith Energy. Foto: Zenith Energy

     

    I det som har vært en utfordrende periode for de globale markedene, er adm. direktør Andrea Cattaneo fornøyd med hvordan Zenith Energy har klart seg. Ifølge konsernsjefen har energiselskapet oppnådd flere milepæler i løpet av de seks månedene som ble avsluttet 30. september. 

    Zenith Energy, hvor driften fokuserer først og fremst på Afrika, fikk en omsetning på 6 millioner kanadiske dollar. En kraftig oppgang fra samme periode året før da energiselskapet hadde en omsetning på 145.000 kanadiske dollar. 

    – Økonomisk transformasjon

    – Våre ureviderte halvårsresultater gir klare bevis på det positive økonomisk transformasjon selskapet har gjennomgått etter oppkjøpet av en svært prospektiv olje- og gassproduksjon og utviklingsportefølje i Tunisia, sier finansdirektør Luca Benedetto i forbindelse med fremleggelsen av tallene. 

    Ifølge har selskapet forbedret balansen sammenlignet med fjoråret, da selskapet hadde en relativt beskjeden inntjening. 

    – Zenith genererer for tiden mer inntekter enn på noe tidligere stadium i historien, og det er vår forventning at de neste reviderte årsresultatene på en mer omfattende måte vil vise selskapets meget positive ytelse, sier finansdirektøren.

    Benedetto sier han forventer at inntektene vil bli ytterligere forbedret gjennom det nylig annonserte oppkjøpet av 22,5 prosent eierandel i Sidi El Kilani-konsesjonen fra CNPC, i tillegg til andre kortsiktige oppkjøp i Republikken Kongo og andre steder. 

    Zenith Energy 

     
    (Mill. CAD) 1. hv./'21* 1. hv./'20*
    Driftsinntekter 6,0 0,1
    Driftsresultat 0,8 -0,7
    Resultat før skatt 68,8 -4,5
    Resultat etter skatt 68,8 -3,7

    *6 måneder t.o.m. 30. sept.