KjøpLogg inn

Equinor sikrer eierandel i batterilagringsselskap

Equinor har inngått en kjøpsavtale for 45 prosent av batterilagringsselskapet Noriker Power.

Publisert 6. des. 2021 kl. 08.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
KJØPER: Equinor og konsernsjef Anders Opedal kjøper en andel i batterilagringsselskapet Noriker. Foto: Ole Jørgen Brantland/Equinor

 

Equinor har inngått en avtale om kjøp av 45 prosent av Noriker Power, med opsjon om kjøp av hele selskapet ved senere anledning, ifølge en melding mandag.

I tillegg har Equinor og Noriker inngått et strategisk samarbeid som gir Equinor forkjøpsrett av prosjekter modnet fram av Noriker.

Noriker er et batterilagringsselskap med hovedkontor i Storbritannia som utvikler og leverer storskala strømlagrings- og stabilitetstjeneseter. 

Selskapet har videre utviklet og bygd batterilagre på over 250 megawatt (MW) i hele Storbritannia, og har en forretningsplan som legger opp til mer enn 500 MW i batterilagring, hybride lagringsprosjekter og stabilitetstjenester, opplyses det.

– Batterilagring blir en viktig del av det grønne skiftet når verden øker sin andel av uregelmessig produksjon av fornybar kraft. Store batterier kan lades når det er god tilgang på rimelig strøm og utlades når forsyningen er begrenset, sier Olav Kolbeinstveit, direktør for kraft og markeder i Fornybar i Equinor.

Som en del av avtalen vil Equinor kjøpe aksjene som i dag eies av en annen investor: Gresham House og Gresham House Energy Storage Fund (som sammen eier 15  prosent av Noriker).