<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cloudberry jakter 600 millioner

Cloudberry Clean Energy har engasjert Carnegie, Pareto Securities og SEB for å gjennomføre en rettet emisjon på opptil 600 millioner kroner.

    Publisert 8. des. 2021 kl. 16.31
    Oppdatert 8. des. 2021 klokken 16.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 234 ord
    HENTER PENGER: Cloudberry Clean Energy og adm. direktør Anders Lenborg. Foto: Cloudberry Clean Energy

     

    Cloudberry Clean Energy har engasjert Carnegie, Pareto Securities og SEB som tilretteleggere for å gjennomføre en rettet emisjon på opptil 600 millioner kroner.

    Provenyet skal brukes på vindparkprosjektet Kafjärden, å opprettholde en eierandel på rundt 50 prosent i vindkraftprosjektet Stenkalles Grund , det potensielle kjøpet av Captiva samt andre vekstinitiativer.

    Største eiere klare med 300 mill.

    Allerede har selskapet fått forhåndstegninger for cirka 300 millioner kroner fra sine tre største aksjonærer, som er Joh Johannson Eiendom, styremedlem Morten Bergesen og hans selskaper Havfonn og Snefonn, samt Johan H. Andresens Ferd.

    I emisjonen, som rettes mot både norske og internasjonale investorer, vil det bli utstedt inntil 38.750.000 nye aksjer. Det tilsvarer cirka 20 prosent av antallet utestående aksjer i dag.

    Tegningskursen vil bli fastsatt underveis i plasseringen, som gjennomføres som en akselerert bokbyggingsprosess.

    Strenge krav

    Cloudberry Clean Energy venter at prosjektene emisjonsmidlene skal finansiere, vil øke selskapets finansierte portefølje fra rundt 220 megawatt i dag til rundt 300 megawatt.

    «Cloudberry er unikt posisjonert i det nordiske markedet for fornybar energi, med mange vekstmuligheter som møter våre strenge ESG-kriterier. Vi skal fortsatt kun forfølge prosjekter som innfrir våre avkastningskriterier kombinert med akseptabel risiko og oppsidepotensial», sier adm. direktør Anders Lenborg i en kommentar til emisjonslanseringen.

    Selskapet kan komme til å foreslå en reparasjonsemisjon rettet mot eksisterende aksjonærer som ikke fikk deltatt i den ordinære emisjonen, opplyses det.