<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BP deler ut kontrakter til to Aker-selskaper

Aker Solutions og Aker Carbon Capture får tildelt av jobb av energiselskapet BP.

Publisert 15. des. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
SIKRER JOBB: Kjetel Digre, konsernsjef i Aker Solutions og Valborg Lundegaard, adm direktør i Aker Carbon Capture.  Foto: Siv Dolmen

     

BP har tildelt FEED-kontrakter til to separate konsortium som vil designe og sende inn utviklingsplaner for NZT Powers foreslåtte kraftstasjon og karbonfangstanlegg og NEPs planlagte anlegg i Teeside, ifølge en melding onsdag.

Et av konsortiene er Aker Solutions og Siemens Energy og er ledet av Aker Solutions. 

Konsortiet inkluderer blant annet Aker Carbon Capture, som vil fungere som underleverandør for levering av lisensiert CO2-fangstteknologien, heter det i meldingen.

Det andre konsortiet består av Technip Energies og General Electric, er ledet av Technip Energies og inkluderer Shell som underleverandør for levering av den lisensiert CO2-fangstteknologi og Balfour Beatty som nominert byggepartner.

De to konsortiene vil begge levere en omfattende FEED-pakke, ledet fra sine britiske kontorer, i løpet av de neste 12 månedene, fremgår det.

Som en del av den endelige investeringsbeslutningen – som forventes i 2023 – vil et av konsortiene bli valgt for å ta prosjektet videre til bygging.