Equinor og BP skal levere 3,3 gigawatt til New York

Equinor sluttførte fredag avtalene om å forsyne delstaten New York med havvindkraft. Avtalene er av de største tildelingene for fornybar energi i USA noensinne.

Publisert 14. jan. 2022 kl. 18.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
HAVVIND: Equinor og BP har gått sammen om å levere kraft til New York. Foto: Equinor

BP er Equinors strategiske partner i utbyggingen. Den samlede leveransen til delstaten blir 3,3 gigawatt (GW), opplyser Equinor.

Når prosjektene er fullført, vil Equinors og BPs portefølje av aktive havvindprosjekter (Empire Wind 1, Empire Wind 2 og Beacon Wind 1) produsere nok strøm til å forsyne om lag to millioner hjem i New York.

Siri Espedal Kindem, direktør for Equinor Wind US, sier at basert på kunngjøringen er Equinor og BP på vei mot å levere mer enn 3,3 GW havvindkraft til New York.

– Den viser også konkret den svært høye aktiviteten og mulighetene for utslippsreduksjoner som drives av det grønne skiftet i New York, sier Kindem.

Equinor og BP skal levere en installert kapasitet på 1.260 megawatt (MW) fornybar havvindkraft fra Empire Wind 2 og ytterligere 1.230 MW kraft fra Beacon Wind 1, i tillegg til å gjøre betydelige investeringer i New Yorks infrastruktur.

Prosjektene omfatter oppgradering av havner for å omdanne South Brooklyn Marine Terminal til et stort oppsamlings- og sammenstillingsanlegg for industrien, i tillegg til en drifts- og vedlikeholdsbase for prosjektene.