KjøpLogg inn

Sissener med atomkraft-støtte

Se Jan Petter Sisseners tanker om Europas energikrise, hva han mener om  «fuglekverner» og atomkraft.

Publisert 19. jan. 2022 kl. 10.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 91 ord
14.01.2022 Forvalter Jan Petter Sissener sitt fond Canopus har satset på fransk atomkraft og det har gitt tap den siste tiden. Her forklarer han hvorfor han er skeptisk til mye av den fornybarsatsingen som gjennomføres og hvorfor han mener man ikke kommer utenom atomkraften.

– Strukturelt tror vi atomkraft er det eneste stabile man kan ha, sier forvalter i Canpus-fondet, Jan Petter Sissener, i et intervju på Økonominyhetene i Finansavisen.

Sissener var på besøk for å fortelle om resultatene i 2021 og hva han tror om markedet i 2022. Selv om atomkraft-investeringen i det franske energiselskapet EDF gikk på en smell grunnet store vedlikeholdskostnader og annet den siste tiden, har Sissener fortsatt troen på kjernekraft.

Den erfarne energitoppen Maria Moræus Hanssen er imidlertid langt mer skeptisk: 

Maria Moræus Hanssen har vært nestsjef i det tyske olje- og energiselskapet Wintershall DEA, og hun har hatt lederstillinger i både Engie, Aker, Equinor og Hydro. Her forklarer hun hvorfor hun er skeptisk til at atomkraft kan løse Europas energiutfordringer.

Se mer i videoen over eller se hele intervjuet med Sissener her: 

Forvalter Jan Petter Sissener gjest i studio. Han oppsummerer fjoråret og hvorfor han ikke er fornøyd med sitt eget fonds utvikling i året som har gått. Han forklarer hvorfor fondet nå skyr vekst- og tek-aksjer. Vi snakker også om hvordan man bør forholde seg til stigende renter og hvilke aksjer han har mest troen på fremover.