<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal utvikle hydrogenstasjoner i Nord-Europa

    Publisert 19. jan. 2022 kl. 15.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 123 ord
    Ulf Hafseld, CEO i Hynion. Foto: Andreas Scheel

     

    Hynion er med i Greater4H-prosjektet, som sammen med lokale og regionale myndigheter i Tyskland, Danmark, Sverige og Norge består av seks bedrifter som vil søke EU/CEF-støtte for hydrogenstasjoner fra Hamburg til Oslo. Det fremgår av en melding onsdag. 

    Prosjektet Greater4H, som er et samarbeid mellom det offentlige og private, støttes av EU-finansiering, og vil, om godkjent av CEF (Connecting Europe Facility), akselerere innførselen av hydrogenkjøretøy i hele megaregionen, opplyses det.

    De private partnerne Everfuel, Hynion og GP JOULE skal etablere og drifte tanksstasjonene, mens Quantron vil rulle ut hydrogenlastebiler i ulike vektklasser og lede arbeidet med å utvikle et marked for lastebiler.

    Partnerne Ørsted og RENOVA bidrar til Greater4H med unike perspektiver og innsikt i forsyningsbehovet for hydrogen, og med sluttbrukerperspektiver som operatører av hydrogenlastebiler.

    (TDN Direkt)