KjøpLogg inn

Vedum mener FrP banet vei for høy strømpris da de satt i regjering

Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener at FrP banet vei for høyere strømpris da de satt i regjering. Han mener Sylvi Listhaug bør beklage.

Publisert 22. jan. 2022 kl. 08.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
SKYLD: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener Sylvi Listhaug og FrP har mye av skylden for at strømmarkedet er slik det er nå. Foto: NTB

Sp-lederen kommer med kraftsalven i et intervju med Aftenposten i forbindelse med at det er 100 dager siden regjeringen Støre tiltrådte.

– Det er en god regel at man skal ta ansvar for det man faktisk har gjort, sier Sp-lederen. Han mener FrP bør beklage at partiet har tatt grep som har ført til høyere strømpris.

– Sylvi Listhaug er ansvarlig for de siste åtte års strømpolitikk. FrP satt med energiministeren i syv år. Og jeg mener man skal stå for det man har gjort, sier han.

Vedum peker på at utviklingen i strømmarkedet har pågått over tid, og sier at det er FrP som har styrt energipolitikken lengst.

– Og hvis man leser energimeldingene, har de bevisst kjørt inn i dette. Det var de som fikk oss inn i Acer, og det var de som også endret lovverket for å bygge enda flere utenlandskabler, mener Vedum.

Senterpartiet har vært imot Acer, mens regjeringskollega Arbeiderpartiet gikk inn for EUs energibyrå.

Til Aftenposten sier Sylvi Listhaug at hvis hun var Vedum i den situasjonen som er nå, ville hun «trådt ekstremt varsomt med å forsøke og legge skylden på andre partier for at min egen regjering» ikke klarer å gi god nok kompensasjon til landets strømkunder.