KjøpLogg inn

LO og NHO presser for rask havvind-utbygging – Sp sier nei

NHO, Norges Rederiforbund og LO ber regjeringen om å starte havvind-utbyggingen før det er for sent. Men Sp sier nei til kabler til Europa.

Publisert 25. jan. 2022 kl. 21.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
HAVVIND: NHO, Norges Rederiforbund og LO ber regjeringen om å starte med havvindutbygging. Her ved LO-leder Peggy Hessen Følsvik.  Foto: NTB

LO, Norges Rederiforbund og LO mener imidlertid at hybridkabler, som også kan eksportere kraft til andre land med høyere kraftpriser, er helt nødvendig for at prosjektet skal bli lønnsomt.

– Vi får ikke startet en storstilt satsing på havvind uten hybridkabler. Havvind er helt avgjørende for å løse klima- og energiutfordringene, sier NHO-leder Ole Erik Almlid til Aftenposten.

Sps Marit Arnstad er uenig i bransjens konklusjoner om lønnsomhet.

– Vi deler ikke oppfatningen om at den er lønnsom. Den vil bare være lønnsom dersom den samtidig øker strømprisen for folk flest i Norge og i industrien. Det står helt klart i energimeldingen, sier Arnstad til avisa.

Hun understreker at Sp er for havvind, men ikke for hybridkabler. Hun mener havvind først og fremst bør dekke industrielle behov i Norge og elektrifisering av oljeinstallasjoner.

(©NTB)