KjøpLogg inn

Magnora utforsker muligheter i Det keltiske hav

Magnora Offshore Wind har inngått walisisk prosjektutvikler om utvikling av havvindprosjekt.

Publisert 26. jan. 2022 kl. 10.41
Oppdatert 26. jan. 2022 klokken 16.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
HAVVIND: De nye prosjektene vil ha en kapasitet på omtrent 700 MW. Foto: Dreamstime

 

Magnora Offshore Wind har inngått et samarbeid med Hiraeth Energy om utvikling av to flytende havvindprosjekter utenfor Wales med en kapasitet på cirka 700 MW. Dette skriver selskapet i en pressemelding onsdag formiddag.

«Sammen med Hiraeth Energi mener vi at vi representerer en progressiv tilnærming til utviklingen av havvindprosjekter som skaper langsiktige verdier i alle prosjektfaser», skriver Kristin Gjertsen, administrerende direktør i Magnora Offshore Wind.

Magnora

  • Leverer produkter og tjenester til energiindustrien, samt aktiviteter i tilknytning til dette. Selskapet kan også investere i andre selskaper.
  • Har investert stort i vind- og solenergi.
  • Hovedkontor i Oslo. Adm. direktør er Erik Sneve.

Hiareth Energy er en walisisk  innen fornybar energi, og spesialiserer seg på flytende havvindsprosjekter. 

«Samarbeidet med Magnora Offshore Wind vil hjelpe Wales i ambisjonen om å skape en null-karbonøkonomi, samtidig som man tydelig viser fordelene med lokalt eierskap for folket i Wales. Sammen skal vi utvikle våre prosjekter i henhold til beste praksis innen bærekraft, og jobbe tett med interessenter for å maksimere fordelene med prosjektene våre for naturen og folket i Wales», sier Joseph Kidd, partner i Hiraeth Energy.

Fearnley Securities publiserte en oppdatering på Magnora tidligere i januar, med kursmål 45 kroner pr. aksje. Dette tilsvarer en oppside på nesten 120 prosent fra dagens kurs.