<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Enova styrker solsatsingen i Norge

Enova styrker solsatsingen i Norge med nye subsidier. – Dette er gode nyheter for huseiere som tenker på solenergi, sier Otovo-sjefen.

Publisert 2. feb. 2022 kl. 08.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 220 ord
VIL STIMULERE: Enova øker maksstøttesatsen og hvor mye støtte man får pr. installert kilowatt for å stimulere til at flere tar i bruk og tester ut større solcelleanlegg i boligmarkedet. Illustrasjonsfoto: Dreamstime

 

Enova styrker solsatsingen i Norge, hvilket vil påvirke Otovo, fremgår det av en børsmelding og en pressemelding onsdag.

Følgende subsidieendringer vil påvirke Otovo i Norge:

  • Økt maksimal subsidiert systemstørrelse fra 15 kWp til 20 kWp
  • Økt tilskudd pr. kWp installert fra 1.250 kroner til 2.000 kroner
  • Opprettholdt fast sum pr. prosjekt på 7.500 kr
  • Det maksimale subsidiebeløpet vil øke fra 26.250 kroner (2.630 euro) til 47.500 kroner (4.750 euro). I tillegg vil det bli innført nye subsidier for energistyringssystemer (opptil 10.000 kroner (1.000 euro) som ofte installeres ved siden av solcellepaneler.

– Dette er gode nyheter for huseiere som tenker på solenergi i Norge. Mange venter på å ta en avgjørelse, og dette vil få dem i gang, sier Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo.

– GODE NYHETER: Otovo-sjef Andreas Thorsheim. Foto: Iván Kverme

– Vi øker maksstøttesatsen og hvor mye støtte du får pr. installert kilowatt (kW) for å stimulere til at flere tar i bruk og tester ut større solcelleanlegg i boligmarkedet, samtidig som vi lanserer støtte til smart strømstyring. Disse tiltakene er både hver for seg, og i kombinasjon, meget smarte klimavalg, sier adm. direktør i Enova Nils Kristian Nakstad.

Otovo forventer at gjennomsnittlig pris vil stige basert på dette, hvilket vil tre i kraft på salg umiddelbart og på installasjoner gradvis i løpet av andre kvartal.

Otovo har en markedsandel på rundt 50 prosent i Norge.

(TDN Direkt)