<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger selg ned i Principle Power

Etter skuffelsen i den skotske lisensrunden mente analytikerne at Aker Offshore Wind trenger mer penger. Nå selger de seg ned i Principle Power. 

Publisert 10. feb. 2022 kl. 07.06
Oppdatert 10. feb. 2022 klokken 09.32
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 298 ord
LA FREM TALL: Philippe Kavafyan, adm. direktør i Aker Offshore Wind. Aker Horizons

AOW

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 9.30

Aker Offshore Wind omsatte for 6,2 millioner kroner og hadde et driftsresultat før av- og nedskrivninger på på minus 82,2 millioner kroner. Kontantbeholdningen ved utgangen av fjerde kvartal var på 178,6 millioner kroner. 

Aker Offshore Wind

 
  • Selskapet er en offshore vindutvikler med fokus på eiendeler i dype farvann. 
  • Geografisk opererer det gjennom både det norske og internasjonale markedet. 
  • Porteføljen består av utviklingsprosjekter og potensielle kunder i Asia, Nord-Amerika og Europa. 
  • Adm. direktør er Philippe Kavafyan.
  • Største aksjonær er Aker Horizons.

Aker Offshore Wind har, basert på en allerede eksisterende opsjon, valgt å selge deler av sine aksjer i Principle Power til selskapene EDP Renovaveis og EDP Ventures - som går under fellesbetegnelsen EDP. 

 Transaksjonen er ment å rebalansere eierskapet mellom partene og og gi Aker Offshore Wind og EDP lik eierandel i Principle Power, selskapet som utvikler plattformen Aker Offshore Winds flytende turbiner skal bygges på. 

Transaksjonenventes avsluttet i første kvartal og vil gi en positiv kontanteffekt til Aker Offshore Wind på rundt 100 millioner kroner.

Selskapet har hatt en eierandel på 47 prosent i selskapet siden desember 2020, etter å ha kjøpt seg opp fra opprinelig 20 prosent eierskap den høsten. Aker Offshore Wind understreker at de fremdeles vil være en betydelig eier i teknologiselskapet.  

ScotWind-skuffelse

Aker Offshore Wind gikk tidligere i år tomhendt fra lisensauksjonen ScotWind, én av to lisensrunder hvor det var ventet at selskapet skulle lykkes. Flere analytikere mente det da var på tide å hente friske penger, Turner Holm i Clarksons Platou mente de enten måtte stable på bena en kriseemisjon eller selge unna eiendeler. 

Kristian Monsen Røkke rykket uti kjølvannet av ScotWind-runden og forsikret om at selskapet fremdeles ville satse på utvikling av havvind i Storbritannia, og sa samtidig at selskapet ikke hadde planer om å hente mer penger.

Analytiker om fallet i Aker Offshore Wind