<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ukraina-krigen setter fortgang på prosessen: – Håper å kunne utlyse auksjonen på Sørlige Nordsjø II så snart som mulig

Publisert 2. mars 2022 kl. 09.51
Oppdatert 2. mars 2022 klokken 09.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord

Regjeringen jobber med å få fortgang i prosessene og håper å kunne utlyse auksjonen på Sørlige Nordsjø II så snart som mulig, sier statssekretær Amund Vik i Olje- og energidepartementet under Sparebank 1 Markets' energikonferanse onsdag.

– Vi jobber med å få tidsbruken ned, og håper å kunne utlyse auksjonen på Sørlige Nordsjø II så snart som mulig, sier Vik, og fortsetter:

– Jeg skjønner at industrien venter på dette, og derfor jobber vi så fort vi kan. Både med å kutte ned tiden frem til auksjonen åpnes og prosessen etter auksjonen har åpnet slik at dette kan gå fortest mulig.

Han er videre klar på at Ukraina-krigen er med på å sette fart på prosessen.

– Jeg tror det som har skjedd nå i vinter, både de høye strømprisene og nå Ukraina-krigen gjør at vi må få fortgang i disse prosessene, sier han, og legger til:

– Men uansett om vi kutter ned vil dette komme først mot slutten av tiåret og så klart ikke hjelpe situasjonen nå, sier han, og forklarer at det heller handler om uavhengighet til Russlands energi.

Hva gjelder Utsira Nord, sier Vik:

– Vi jobber også med å få opp prosessen og finne kriterier for prosessen på Utsira Nord. Vi jobber med dette nå og kommer tilbake til dette så fort som mulig.

(TDN Direkt)