<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjør nytt fremstøt for å få bygge ut gassfelt i Nordsjøen

Shell har utarbeidet en ny miljørapport for å få starte utbyggingen av gassfeltet Jackdaw i Nordsjøen.

Publisert 18. mars 2022 kl. 12.49
Oppdatert 18. mars 2022 klokken 13.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
ARBEID: Shell har utarbeidet en ny miljørapport for å få godkjent oppstart av Jackdaw-feltet i Nordsjøen. Bloomberg

Shell offentliggjorde fredag en endret plan for utbyggingen av et stort gassfelt i Nordsjøen, som britiske regulatorer opprinnelig avviste i fjor på grunn av miljøhensyn, melder Reuters.

Utbyggingen gjelder Jackdaw-feltet, og i den nye miljøplanen sikter Shell mot å starte produksjonen i tredje eller fjerde kvartal i 2025. Feltet skal sikre 6,5 prosent av Storbritannias gassbehov.

Storbritannia Offshore Petroleum Regulator for Environment and Decommissioning (OPRED) avviste i oktober planen for Jackdaw-feltet, som har reserver på mellom 120 og 250 millioner fat oljeekvivalenter.

Britiske myndigheter har de siste ukene oppfordret Nordsjøen-produsenter til å gire opp produksjonen av olje og gass, for å i større grad frigjøre seg fra energibehovet fra Russland. Det er også ventet at myndighetene vil publisere en energiplan i de kommende ukene, som skal fokusere mer på energisikkerhet gjennom produksjon innenlands.

Jackdaw-utbyggingen er sentral i Shells plan om å utvikle naturgassproduksjon ved Shearwater-knutepunktet i Nordsjøen. 

Etter at miljøplanen for feltet offentliggjøres skal den igjennom en 30 dagers offentlig høringsperiode, hvoretter OPRED vil vurdere den.