<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Italia skattlegger energiselskaper for å hjelpe innbyggerne med høye regninger

Selskaper i Italia som tjener på de økte strøm- og gasspriser, må betale mer i skatt. Det skal hjelper familier og andre næringer som sliter med høye regninger.

    Publisert 19. mars 2022 kl. 09.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 113 ord
    SKATT: Italia skattlegger energiselskaper. Foto: Statnett

    – Til forskjell fra tidligere tiltak blir dette tiltaket ikke finansiert av offentlige midler, men av selskaper i energisektoren, sier statsminister Mario Dragh.

    Planen er å skattlegge det økte overskuddet som selskapene får som følge av prisøkningen på gass, olje og strøm. Skatten er på 10 prosent, ifølge finansminister Daniele Franco.

    Inntektene fra skatteinnkrevingen skal gå til familier og forretninger som sliter økonomisk som følge av energikrisen i Europa.

    Krisepakken legger også opp til å kutte pumpeprisen for bensin og diesel med om lag 25 cent, tilsvarende 2,5 norske kroner.

    I tillegg øktes antall familier som innlemmes i en støtteordning fra 4 til 5,2 millioner. Disse husholdningene betaler en gasspris som ligger på nivå med sommeren 2021.

    NTB