<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke ut av REC for milliardbeløp

    Publisert 23. mars 2022 kl. 06.21
    Oppdatert 23. mars 2022 klokken 11.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord
    AVTROPPENDE REC-STYRELEDER: Kristian Monsen Røkke. Foto: NTB

    Kjell Inge Røkkes Aker Horizons selger seg ut av REC Silicon for 1,4 milliarder kroner, opplyses det i en børsmelding.

    Kjøperen av aksjene er sør-koreanske Hanwha.

    Aker Horizons selger alle sine drøyt 70,1 millioner REC-aksjer til en kurs på 20 kroner.

    Milliardsalg gir kursmålsheving på 75 prosent
    Aker Horizons har solgt REC Silicon-aksjer for 1,4 milliarder. Det får Pareto til å heve kursmålet med 75 prosent. Vår Energi kan være en potensiell kjøpsmulighet før analysene kommer neste uke og Vow høster flere positive analyser.

    – Dagens kunngjøring er et stort skritt i retning av gjenoppbygging av den amerikanske forsyningskjeden for solenergi. Hanwha er en ledende solcelleprodusent globalt, og driver det største modulproduksjonsanlegget i USA, mens REC Silicon er den polysilisiumprodusenten med lavest Co2-avtrykk på verdensbasis, sier Aker Horizons-sjef Kristian Røkke i en kommentar, og påpeker at han tror Hanwha har den rette kompetansen til å bidra til en vellykket gjenåpning av Moses Lake.

    Gjennomføring av transaksjonen er ventet før årsmøtet i REC i mai, og er er underlagt en vanlig antitrust-søknad i USA. 

    Kristian Røkke vil gå av som styreleder i REC i forbindelse med gjennomføring av transaksjonen, og det vil bli innkalt til ekstraordinær generalforsamling i REC for å velge nye styremedlemmer.

    Det var tilbake i desember 2019 at Aker-systemet kjøpte 64,2 millioner REC-aksjer til en kurs på på 1,33 kroner etter at Jens Ulltveit-Moe kastet kortene i solselskapet.