<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-selskaper vil fusjonere

Tre Aker-selskaper slås nå sammen.

Publisert 30. mars 2022
Oppdatert 30. mars 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 298 ord
Foto: Iván Kverme

    AOW  ACH  

Aker Horizons, Aker Offshore Wind (AOW) og Aker Clean Hydrogen (ACH) skal fusjoneres, opplyses det i en børsmelding.

Både AOW og ACH vil nå bli reposisjoner som privateide datterselskaper av Aker Horizons.

Aker Horizons skriver i meldingen at fusjonen vil styrke deres kapasitet for å akselerere energiomstillingen, og maksimere effekt og verdiskapning.

– Dagens kunngjøringer vil styrke Aker Horizons' kapasitet til å akselerere overgangen til grønn energi og grønn industri, samtidig som selskapet maksimerer verdiskaping, sier Aker-sjef Øyvind Eriksen i en kommentar.

Vederlagsaksjer

Planen er også at AOW skal kombineres med porteføljeselskapet Mainstream Renewable Power, et annet datterselskap av Aker Horizons. 

Dagens aksjonærer i selskapet vil motta 0,1304 vederlagsaksjer i Aker Horizons for hver eide AOW-aksje. 

ACH-aksjonærene vil på sin side motta 0,2381 Aker Horizons-aksjer for hver eide ACH-aksje.

Bytteforholdet er basert på 30 dagers volumveid gjennomsnittlig aksjekurs. Bytteforholdet tilsvarer en kurs på 3,01 kroner pr aksje for Aker Offshore Wind og 5,49 kroner for Aker Clean Hydrogen.

Møte akutt behov

Aker-sjef Eriksen mener dagens nyheter viser Aker Horizons evne til å motstå markedsuro, samtidig som de posisjonerer selskapet til å øke tilpasningen av ren energi og grønne teknologier for å møte EUs akutte behov for rimeligere, sikker og bærekraftig energi.

– Ved å kombinere Aker Horizons' dype industrielle og teknologiske ekspertise, med Aker Asset Managements evne til å mobilisere privat kapital til å finansiere store prosjekter, vil Aker-konsernet være ideelt posisjonert for å møte markedets krav om å forbedre energieffektiviteten, øke fornybar energi og elektrifisering, og adressere infrastrukturflaskehalser, sier Eriksen.

Adm. direktør i Aker Asset Management (AAM), Yngve Slyngstad, mener Aker Horizons' ekspertise til å utvikle investeringsmuligheter og lede prosjekter globalt, gjør det ideelt posisjonert til å samarbeide med Aker Asset Management.

– Transaksjonen som ble kunngjort i dag styrker Aker Horizons' evne til å starte de store grønne energi- og industriprosjektene som AAM ønsker å investere i, sier Slyngstad.