<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hamstrer spanske solprosjekter

Alternus Energy øker sin spanske pipeline fra 32 til 263MW.

Publisert 12. apr. 2022 kl. 12.42
Oppdatert 12. apr. 2022 klokken 14.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
TAR EN SPANSK EN: Alternus Energy-sjef Vincent Browne. Foto: Alternus Energy

 

Irske Alternus Energy har signert bindende avtaler for kjøp av opptil 228MW fordelt på syv ulike solenenergi-prosjekter i Spania, går det frem av en børsmelding.

Prosjektene er midt i utviklingsstadiet, og forventes å nå byggeklar status i løpet av andre og tredje kvartal 2023.

Utbygger vil være ansvarlig for alle aktiviteter og kostnader frem til byggeklar status. 

Prosjektene estimeres å komme i kommersiell drift i løpet av 2024. Alternus forventer å fullfinansiere kjøp- og installasjonskostnadene fra gjeldsfasiliteter gitt på prosjektnivå.

Sikter mot 3,5GW

– Spania et av Europas modneste solmarkeder, med et høyt nivå av «merchant»- og PPA- prosjekter (power purchase agreements, red. anm.) som gir flere veier til markedet for denne porteføljen og fremtidige prosjekter, sier Alternus-sjef Vincent Browne i en kommentar.

De syv nye prosjektene kommer i tillegg til 35MW-solparken Totana som ble kjøpt i fjor, en park som ventes å nå byggeklar status i fjerde kvartal 2023.

Alternus Energy, som også har kontorer i Rotterdam og Amerika, sikter mot å eie og drive solparker på totalt 3,5GW innen utgangen av 2025.