<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdensbanken: Største energikrise siden 1970-tallet

Verden står nå overfor sin største energikrise siden 1970-tallet, advarer Verdensbanken, som venter at prisene vil fortsette å øke.

    Publisert 26. apr. 2022 kl. 15.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 120 ord
    TØFFERE TIDER: Høye bensinpriser er blitt et syn verden over de siste månedene.  Foto: NTB

    Prisøkningen er ventet å holde seg på et historisk høyt nivå gjennom 2024, fremgår det i en rapport fra Verdensbanken tirsdag.

    Krisen, som er ventet å presse energiprisene ytterligere opp utover året, forverres av handelsrestriksjoner og økte priser på mat, drivstoff og gjødsel, sier president Indermit Gill for rettferdig vekst, finans og institusjoner i Verdensbanken.

    – Myndigheter bør benytte enhver anledning til å øke sin interne økonomiske vekst og samtidig unngå handlinger som vil skade den globale økonomien, advarer Gill.

    Økningen i energiprisene de siste to årene har vært den største siden oljekrisen i 1973, ifølge rapporten. I 2022 ventes oljeprisen å ligge på et snitt på 100 dollar fatet. Europeisk naturgass ventes å være dobbelt så høyt som i fjor, anslår rapporten.

    (NTB)