<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NVE advarer om vannmangel: – Kan bli aktuelt med sparetiltak

Tørke i Sør-Norge kan gå utover vannforsyningen, sier NVE. Dersom det tørre været fortsetter kan det bli aktuelt å innføre tiltak.

Publisert 28. apr. 2022 kl. 11.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
SKOGBRANNFARE: Det har vært skogbrannfare i store deler av landet den siste tiden, her fra en skogbrann i Oslo i forrige uke. Foto: NTB

Lite nedbør og høye temperaturer har gitt svært lav grunnvannstand og lav vannstand i innsjøer og elver på Østlandet og Sørlandet.

Det kan skape utfordringer for vannforsyning, kraftproduksjon, landbruk, båtferdsel og livet i vassdragene, sier Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en pressemelding.

– NVE oppfordrer alle til å vise aktsomhet, og unngå vannuttak som kan bidra til tørrlegging av vassdrag. Det må tas hensyn til livet i vassdragene og til andre som har behov for vannuttak lenger ned i vassdraget, sier seksjonssjef Hervé Colleuille i NVE.

– Hvis nivåene begynner å bli kritiske, kan det være aktuelt for ansvarlige etater å innføre sparetiltak og restriksjoner, legger Colleuille til.

Prognoser fra Meteorologisk institutt viser fortsatt tørt vær i ukene fremover, og at situasjonen ikke vil bedre seg før andre halvdel av mai.

(NTB)