<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardkontrakt for Hermanrud-favoritt

Cadeler har signert milliardkontrakt med Cosco Heavy Industries.

    Publisert 9. mai 2022 kl. 14.25
    Oppdatert 9. mai 2022 klokken 14.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 212 ord
    KONTRAKT: Konsernsjef Mikkel Gleerup i Cadeler. Foto: CADELER

     

    Cadeler har signert en kontrakt med Cosco Heavy Industries for levering av et nybygg i F-klassen til verdi 345 millioner dollar – hele 3,3 milliarder kroner, ifølge TDN Direkt.

    Cadeler meldte forrige uke at de var i diskusjoner med Cosco Shipyard om ordre på et nybygg.

    Kontrakten inkluderer også en opsjon på et ekstra X- eller F-fartøy.

    «Nybygget forventes å bli levert i fjerde kvartal 2025 og Cadeler er i diskusjon for en første kontrakt angående en XL Monopile-fundamentinstallasjonskontrakt i Nordsjøen, foreløpig forventet å starte i andre kvartal 2026», heter det i meldingen. 

    Vindmølle-Vestas med stormvarsel til markedet
    Danske Vestas, som er en global gigant innen vindmølleproduksjon, har sluppet ferske kvartalstall med et klart faretegn til markedet. Selv om selskapet fortsatt planlegger å investere en milliard euro i år, melder de om kutt i forventede inntekter og marginer. Inflasjon, Kina og Ukraina-krisen får skylden. Tidligere ventet de en justert driftsmargin (EBIT før engangsposter) på 0 til 4 prosent, men nå er det kuttet til -5 til 0 prosent. Vestas-aksjen faller kraftig på nyheten.

    Hermanrud bull

    Cadeler fikk et driftsresultat på 11,1 millioner euro i 2021, sammenlignet med minus 35,9 millioner i 2020. Omsetningen i perioden var 60,9 millioner euro, opp fra 19,5 millioner, mens EBITDA ble 27,6 millioner euro, sammenlignet med minus 10,5 millioner.

    Havvindselskapet ble notert på Euronext Growth høsten 2020 og SpareBank 1 sendte ut sin beste mann, Peter Hermanrud, for å hausse havvindsatsingen til Singapore-baserte Swire Pacific.

    «Aksjen er merkelig billig», sa Peter Hermanrud, og manet kundene til å kjøpe. Og aksjen steg raskt til over 30 kroner hvor den også holder seg den dag i dag.

    Onsdag forrige uke ble det klart at Cadeler har engasjert DNB Markets og SpareBank 1 Markets for å gjennomføre en rettet emisjon med bruttoproveny 660-850 millioner kroner.