<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ukraina bremser strømmen av russisk gass til Europa

Ukraina vil redusere mengden av russisk gass som passerer landet på vei til Europa med en tredel, opplyser selskapet som kontrollerer nettet av rørledninger.

Publisert 10. mai 2022 kl. 19.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 115 ord

Ifølge GTS gjør Russlands krigføring det umulig å inspisere rørledninger i enkelte områder av landet og sikre at gasstransporten er trygg, særlig i Luhansk-regionen i Øst-Ukraina.

Tirsdag opplyste GTS på nettsiden sin at beslutningen vil innebære at rundt 32,6 millioner kubikkmeter gass per dag ikke vil nå sitt bestemmelsessted i Europa. Arbeidet med å stenge kranene begynner klokka 7 onsdag morgen lokal tid, heter det videre.

GTS opplyser samtidig at de vil gi Russland anledning til å finne nye ruter for transport av gass gjennom rørledninger i områder som kontrolleres av ukrainske styrker og myndigheter.

Gazprom sier i en uttalelse at det er «teknisk umulig» å transportere gass til Europa via andre rørledninger enn dem som nå benyttes.

NTB