<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordresultat for Saudi Aramco

Saudi Aramco rir på høye oljepriser. Det førte til rekordresultat i første kvartal

Publisert 15. mai 2022
Oppdatert 15. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 222 ord
LA FREM TALL: Konsernsjef Amin H. Nasser i Saudi Aramco. Reuters

Det statlige saudiarabiske oljeselskapet Saudi Aramco har søndag lagt frem kvartalstall, og det er tydelig at selskapet har dratt nytte av høyere oljepriser.

Nettoresultatet hevet seg 82 prosent i første kvartal til 39,5 milliarder dollar, som på dagens dollarkurs tilsvarer om lag 388,3 milliarder norske kroner.

Det er ny rekord i Saudi Aramcos historie som et børsnotert selskap. Ifølge Reuters er resultatet i stor grad på linje med hva analytikerne ventet på forhånd.

Aramco har også besluttet et kvartalsutbytte på 18,8 milliarder dollar, som vil bli utbetalt i andre kvartal. I tillegg er det godkjent utdeling av en bonusaksje for hver tiende aksje som eies i selskapet.

I rapporten kommenterer selskapet at resultatene ble drevet av høyere oljepris og volumer, samt bedre marginer i nedstrømsvirksomheten.

Rir på høy oljepris

«I løpet av første kvartal fortsatte vi med vår strategiske utvidelse nedstrøms både i Asia og Europa, og vi fortsatte med utviklingen av muligheter som komplementerer våre vekstmål», sier konsernsjef Amin H. Nasser i Saudi Aramco i forbindelse med rapporten.

«Energisikkerhet er vitalt og vi investerer for fremtiden, ved å utvide vår produksjonskapasitet innen olje og gass for å møte ventet etterspørselsvekst, samt skape langsiktig aksjonærverdi ved å kapitalisere på våre lave løftekostnader, lave karbonintensitet i oppstrømsvirksomheten, og våre integrerte nedstrømsvirksomhet», sier han.

Sammenlignet med første kvartal 2021 steg Brent-oljen om lag 70 prosent til 107,91 dollar ved utgangen av mars 2022.