<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland stopper gasseksporten til Finland

    Publisert 20. mai 2022 kl. 12.33
    Oppdatert 20. mai 2022 klokken 13.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 142 ord
    GASSEKSPORT: Gazprom har varslet at det blir stopp i gassekspoerten til Finland. Her fra Gazproms PJSC Chayandinskoye olje-, gass- og kondensatfelt. Bloomberg

    Naturgassimport til Finland fra Russland under Gasums forsyningskontrakt vil bli stanset lørdag 21. mai klokken 07.00 lokal tid, melder Gasum, som viser til at Gazprom Export informert selskapet fredag ettermiddag om saken.

    Det legges til at fra lørdag vil Gasum levere naturgass til sine kunder fra andre kilder gjennom Balticconnector-rørledningen i løpet av den kommende sommersesongen.

    Ellers melder Exelerate fredag at de har inngått en avtale med gassnettselskapet i Finland for en tiårig kontrakt for leie av en FSRU (Floating Storage and Regasification Unit).

    For en uke siden kuttet Russland også strømleveransen sin til Finland.

    En talsperson for Russlands president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, har tidligere avvist at landet kom til å kutte gasseksporten til Finland, melder NTB.

    Mesteparten av gassen som benyttes i Finland kommer i dag fra Russland, men den russiske gassen dekker bare rundt 5 prosent av finnenes energibehov, skriver NTB.

    TDN Direkt / NTB